Flott fremvisning av Aurland

Standard

Her vil jeg dele en veldig fin video fra YouTube som viser litt av det Aurland har å by på, og viser hvorfor vi som bor her er så lidenskapelig opptatt av den lille plassen vår. Videoen viser frem Sigrid som er oppvokst på en av de lokale gårdene, som fortsatt blir drevet på nær sagt samme vis som den ble gjort for 2 til 300 år siden. Det er fantastisk å tenke på at slike tradisjoner er blitt holdt i live i en tid hvor alt blir industrialisert, og bygdene fraflyttet.

På gården til Sigrid har de flere geiter, sauer og hester, og lager en tradisjonell geiteost som Norge er kjent for. I løpet av videoen kan du også få sett noen av de andre turopplevelsene Aurland har å by på, hvor spesielt kajakk, gåturer og terrengsykling er svært så populær. Ikke minst får vi også se noen spektakulære bilder av hvor nydelig og uberørt deler av Aurland faktisk er. Så for alle dere bymennesker, som føler at det er på tide med litt grønnere omgivelser, så er det bare å ta turen!

Du kan se videoen ved å klikke deg inn på linken her (PS! Klippet er på engelsk):

Kajakkturer
Som videoen viser er det gode kajakkmuligheter for alle som besøker Aurland, og med sin nære beliggenhet til Sognefjorden kan man få seg flere unike turer. En av de mest populære rutene å ta er ved Lustrafjorden, hvor en ofte legger ut fra Marifjøra før en setter kursen mot vakre Solvorn. En slik tur tar rundt 4 timer og kan passe for hele familien. En trenger altså ikke være noe toppidrettsutøver for å komme tett på naturen her! Er du heldig vil du også få sett ulike havarter som både kobbe og nise.

Om du ikke har eget utstyr er det flere muligheter for å leie det på stedet, og om du ikke har padlet i kajakk før kan du få med en egen instruktør som viser deg hvordan alt skal gjøres. Det er tilgang på moderne og stabile kajakker, så om du ikke er erfaren på vannet har du ingenting å bekymre deg for.

Andre flotte alternativer for en kajakktur er å legge ut ved Aurlandsfjorden. Her kan du også på en god dag være heldig å få sett både sel, ørn og oter på nær hold. En vakker naturopplevelse som alle bør få med seg. Her igjen kan du få leid med deg både instruktør og utstyr, så du slipper å ta det med deg om du kun skal komme på besøk i noen dager.

Stor gjestfrihet
Det du vil fort merke om du drar innom Aurland er at alle byens innbyggere er svært vennlige og vil kunne hjelpe deg med det du trenger. Vi som er oppvokst her er nemlig godt vant med turister, og kan komme med gode tips og råd til hva du bør finne på. Så ikke vær sjenert for å spørre om hjelp om du trenger! Vi er nemlig alle kjent for vår store gjestfrihet her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *