Korrupsjon i FIFA

Standard

Alle vi i Aurland har stor tilknyttning til Sogndal fotballklubb, og liker svært godt det vi ser når vi tar en titt på tabellen i 1. divisjon. Så om ting går etter planen blir det opprykk til neste år. Det er stor fotballtilhørighet blant de fleste som bor her, og ikke bare på lokalt nivå, men også internasjonalt. Det er derfor veldig synd å lese om hva som skjer med den internasjonale fotball organisasjonen FIFA nå i disse dager. På tross av at det enda ikke er helt avklart om det er korrupsjon som har skjedd, så tyder alt i den retningen. Nå har Sepp Blatter også forlatt sjefsrollen for organisasjonen, og ingen blir vel overrasket om det blir tatt ut tiltale mot han for korrupsjon.

Jeg håper i hvert fall at FIFA bruker denne anledningen til å rydde opp i rekkene, og få orden i organisasjonen. De må bli mer transparente i det de gjør, og må gjøre det de kan for å bygge opp igjen en troverdighet blant fotballfans fra hele verden. Det har lenge vært snakk om at prosessen med å gi VM til Qatar ikke var helt som den skulle. Og bare det faktum at de fleste kampene kan bli spilt med opp mot 40 i varmegrader, burde være stor nok grunn til å ta en nærmere titt på den bakenliggende prosessen.

Marokko skulle hatt VM i 2010
Det siste jeg leste om saken var en artikkel fra VG.no som du kan lese her. Den forteller historien om hvordan det egentlig var Marokko, og ikke Sør-Afrika, som skulle hatt VM-arrangementet i 2010, da det var de som vant med to stemmer. Ingenting er enda avklart i denne saken, og den er under etterforskning nå, men det som er bekymringsverdig er at FIFA ble fortalt at det kunne ha vært skitten spill med tildelingen, men at de ikke gjorde noe. Det i seg selv, at de ikke har tatt anklager om korrupsjon alvorlig, peker i det aller minste på en klar ukultur. En ukultur alle vi fotballinteresserte i både Norge og internasjonalt nå håper det blir ryddet opp i.

Heldigvis er det sjeldent vi hører om slike ting i Norge, men det var kun noen måneder siden det var snakk om kampfiksing i de nedre avdelingene. Men stort sett er det god kultur for idrett i landet vårt, og jeg håper at vi ikke kommer til å få noen slike saker i fremtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *