Litt om Aurland

Standard

aurland2Jeg tenker det er naturlig nå i starten på bloggen å gi en kjapp innføring om Aurland, og litt konkrete detaljer om denne flotte plassen som ligger rett ved Sognefjorden. Vi er en del av Sogn og Fjordande fylke, og som nevnt ligger vi like ved en av Norges største og mest langstrekte fjorder. I nord grenser vi til Vik, mens i øst mot Lærdal og i Vest mot skilandsbygden Voss.

Liten bygd, men mye å by på
Totalt sett har vi nesten 1 500 km2 areal, og en befolkning på knappe 2000. Det høres kanskje ikke så mye ut, men under turistsesongen blir vi veldig mange flere. Så hvorfor kommer det så mange turister til Aurland? Vel, det er det mange grunner til, siden vi har mye å by på og masse flotte severdigheter. En av de er Undredal stavkirke, som ligger i nettopp Undredal. Det er en kirke som faktisk fortsatt er i bruk, og er den minste i sitt slag i Skandinavia med kun 40 sitteplasser. Det er fortsatt noe uklarheter om når kirker ble bygget, men den er anslått å ha blitt reist på slutten av 1100-tallet. Det er et fantastisk byggverk, som alle bør besøke om de er i nærheten. Det vil du absolutt ikke angre på!

Selv jeg som bor i området besøker kirken stadig, og beundrer det dyktige håndverket. Det er veldig interessant å tenke på hvor flinke de eldre snekkerne og tømrerne må ha vært som bygget slike bygg for nesten 1000 år siden. Uten noen av de moderne hjelpemidlene vi er blitt avhengig av i dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *