Svømmetur

Standard

Jeg er veldig glad i ulike former for idrett og sport, og elsker å holde meg i aktivitet. Nå når sommeren har kommet er det også så mange artige ting man kan gjøre som man ellers ikke har muligheten til når det er kaldt og snøen ligger tykt. En av de tingene er selvsagt bading, og rettere sagt lengre svømmeturer. Jeg har forsøkt å forbedre teknikken min for crawling, og ønsker å gjennomføre en lengre svømmeøkt i Sognefjorden. Det er også her Norseman arrangementet starter med en nesten 2 km svømmetur, og jeg vil gjøre det samme. Gjerne ikke hele løpet, som er mye lengre enn en triathlon, men i hvert fall kunne klare svømmedelen bra.

Vanskelig teknikk
Det å kunne crawle skikkelig er faktisk mye vanskeligere enn det jeg først trodde, og for meg er det pusten som er det største problemet. Jeg klarer nemlig ikke å holde en rytmisk og normal pust, og begynner å hive etter pusten veldig raskt. Så å svømme en lengre distanse er meget vanskelig for meg enda. Da må jeg stoppe opp og få pusten igjen før jeg fortsetter.

Jeg fikk et tips tidligere om å bruke nesen til å puste ut under vann i stedet for munnen. Det har hjulpet meg til en viss grad, men jeg er fortsatt ikke helt der jeg bør være. Men jeg koser meg i vannet uansett, det er fortsatt forholdsvist kaldt, og jeg bruker en våtdrakt når jeg skal være i vannet lenge. Satser på at når vi kommer mer inn i sommeren, at vanntemperaturen blir så bra at jeg ikke trenger det lengre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *